Cultivated meat is animal meat; but no animal is slaughtered. It is not made with vegetables. On a cellular level it is animal meat. It is in fact grown from a small sample of tissue taken from a cow, a pig, a chicken, a fish, whose cells are fed with a liquid diet, which keeps them alive and makes them multiply.
It is very expensive. It's big business with billions of investments. Israel was the first nation to let it be tasted. The American USDA has just funded a research of the Tufts University with 10 million dollars. Cargill is aiming for it. It may not be possible to replace the 55 billion terrestrial animals and the trillions of aquatic ones with bioreactors, as The Counter wrote in September.
This is modern science, such as electric vehicles, solar panels, wind power, the 'human genome project', semiconductors.
According to GFI (Good Food Institute), commercial-scale production of cultivated meat will reach price parity with that of animals.
In 2020, its producers raised $ 366 million in funding. The price problem is that the real cost of animal meat is much higher than the retail, due to monstrous subsidies from governments. Institutions will have to be forced to abandon such aids, which end up being borne by all citizens through taxes, or to reserve the same treatment for cultivated meat.
Furoid is a Dutch start-up, which makes fur from cultured animal cells. The luxury market will be the first to consume the items grown.
Alternatives are being sought to FBS, fetal bovine serum, used to feed cells, because fertilized cows must then be slaughtered to extract it. (greenqueen.hk / Nov 10,2021)
killed in China if owner is infected by covid |
Carne animale o coltivata?
La carne coltivata è carne animale; ma nessuna bestia viene macellata. Non è fatta con vegetali, a livello cellulare è carne animale. E' infatti cresciuta da un piccolo campione di tessuto prelevato da una mucca, un maiale, un pollo, un pesce, le cui cellule vengono nutrite con una dieta liquida, che le mantiene in vita e le fa moltiplicare.
E' molto costosa. E' un grande business con miliardi di investimenti. Israele è stata la prima nazione a farla degustare. L'americana USDA ha appena finanziato una ricerca della Tufts University con 10 milioni di dollari. Cargill ci sta puntando. Non sarà forse possibile sostituire con bioreattori i 55 miliardi di animali terrestri e i trilioni di quelli acquatici, come ha scritto The Counter a settembre.
Questa è scienza moderna, come i veicoli elettrici, i pannelli solari, l'energia eolica, il 'progetto genoma umano', i semiconduttori.
Secondo GFI (Good Food Institute) la produzione su scala commerciale di coltivata raggiungerà la parità di prezzo con quella animale.
Nel 2020 i suoi produttori hanno raccolto finanziamenti per 366 milioni di dollari. Il vero problema del prezzo è che il costo reale della carne animale è molto più alto del prezzo al consumo, a causa dei sussidi mostruosi erogati dai governi. Le istituzioni dovranno essere costrette ad abbandonare tali sostegni, che finiscono per essere a carico di tutti i cittadini attraverso le tasse, oppure riservare il medesimo trattamento alle carni coltivate.
Furoid è una start up olandese, che ricava la pelliccia dalle cellule animali coltivate. Il mercato del lusso sarà il primo a consumare gli articoli coltivati.
Si stanno cercando alternative al FBS, siero bovino fetale, usato per nutrire le cellule, perché le mucche fecondate devono poi essere macellate per estrarlo. (greenqueen.hk /Nov 10,2021)
Comments
Post a Comment