She cried for the baby taken away but something is changing

When she arrived at the Gentle Barn Sanctuary of abandoned, mistreated, sick animals, the cow instead of calming down continued to cry. We are in California. The next day they realized that her breasts were full of milk; then she had just given birth and her calf had remained on the farm. They call and redeem him a moment before they load him up to transport him to the slaughterhouse. When the van arrives with the baby, the cow gets up and rushes to the fence, trying to reach him. The calf jumps, pulls the rope, wants to go to her. He succeeds but collapses in front of her, weakened by hunger and stress. The mother touches him, caresses him with the muzzle, he hardly gets up and she breastfeeds him.
Here, a radical change in meat consumption would be healthy, as well as for a further step of civilization, for the environment and for the climate.
The lands used for pastures and meadows for breeding have been decreasing since 2000. It is not yet the case for meat, including chickens and pigs more easily bred industrially than open pastures.
According to the index of calories (kcal), those of meat have quadrupled in the past sixty years; however those per capita appear to be stationary and have slowed since 2010. As if to say that more populations feed on it and that the individual ration instead tends to wane. In the same long time span vegetable calories 'per person' have grown by about half that of meat.
Lower meat consumption would also affect the part of agriculture dedicated to the production of fodder, freeing up land to grow vegetables for human use.
Last year there were + 20% of US and Canada pea plantations due to the demand of the two giants Beyond Meat and Impossible Burger.
Less livestock means less methane emissions, less territory to monitor for environmental impact and for water management, fertilizers, pest control.
Cultivated soil could cut anthropogenic gas emissions by 10%. (bloomberg.com/europe  / 2020-02-26)
A marked shifting takes place in the animal hides. Last year, of the 33 million animals killed in the USA, 17% were kept out  from the tanning of hides, due to competition from alternative materials (synthetic, vegetable, biotechnology, etc.). (internationalleathermaker.com / 27 February, 2020)
Investors gave $ 17 million to mushroom-derived alternative leather (Reishi), produced by MycoWorks for luxury. It joins several existing initiatives, including the well-known Modern Meadow of bio-technological leather. Cargill, which has invested $ 7 billion in 5 years, is going to launch pea and soy beef in April to challenge Beyond Meat and Impossible Food, the two largest producers of alternative meat in a fully plant-based protein market boom.
Consumers abandon the animal meat for personal health, for the protection of the environment, for animal welfare. (vegconomist.com / Feb 24-26 / 2020)




Piangeva il piccolo portato via  ma qualcosa sta cambiando
Arrivata nel rifugio Gentle Barn Sanctuary per animali abbandonati, maltrattati, malati, la mucca anziché calmarsi  continuava a piangere. Siamo in California. Il giorno dopo si accorsero che aveva le mammelle piene di latte; quindi aveva appena partorito e il suo vitellino era rimasto nella fattoria. Telefonano e lo riscattano un istante prima che lo carichino per trasportarlo al macello. Quando il furgone arriva con il piccolino, la mucca si alza e si precipita verso il recinto, cercando di raggiungerlo. Il vitellino salta, tira la corda, vuole andare  da lei. Ci riesce ma le si accascia davanti, indebolito dalla fame e dallo stress. La madre lo sfiora, lo accarezza con il muso, lui a stento si alza e lei lo allatta.   
Ecco, una svolta radicale nel consumo di carne sarebbe salutare, oltre che  per un ulteriore passo di civiltà,per l'ambiente e per il clima. 
La superficie adibita a pascoli e prati da allevamento sta diminuendo dal 2000. Non succede ancora per la carne, compresi polli e maiali più facilmente allevati industrialmente rispetto ai pascoli aperti.
Secondo l'indice delle calorie (kcal), quelle  della carne risultano quadruplicate negli ultimi sessant'anni; tuttavia quelle  pro-capite appaiono stazionarie e dal 2010 vanno rallentando. Come a dire che più popolazioni se ne cibano e che la razione individuale invece tende a scemare.  Nello stesso lungo arco temporale  le calorie vegetali 'per person' sono cresciute di  circa la metà di quelle della carne.
Un minore consumo carneo inciderebbe pure sulla parte di agricoltura dedicata alla produzione di foraggio, liberando terreni per coltivare vegetali con  destinazione umana. 
L'anno scorso si è avuto +20% di piantagioni di piselli USA e Canada per effetto della domanda dei due colossi Beyond Meat e Impossible Burger.
Meno bestiame significa  meno emissioni di metano, meno territorio da monitorare per impatto ambientale e per gestione acque, fertilizzanti, lotta parassiti.
Il suolo coltivato potrebbe tagliare del 10% le emissioni di gas antropogenico.    (bloomberg.com/europe /2020-02-26)
Un cambio di marcia accentuato avviene nella pelle animale. L'anno scorso dei 33 milioni di capi abbattuti negli USA il 17% è stato tolto alla concia delle pelli,  causa la concorrenza dei materiali alternativi (sintetico, vegetali, biotecnologie etc).   (internationalleathermaker.com /27 February, 2020)
Gli investitori hanno dato 17 milioni di dollari alla pelle alternativa ricavata da fungo (Reishi), prodotta da MycoWorks per il lusso. Si aggiunge a parecchie, esistenti iniziative, tra cui la nota Modern Meadow di pelle bio-tecnologica. Cargill, che in 5 anni ci ha investito 7 miliardi di dollari, lancia nel prossimo aprile un macinato a base di piselli e soia per sfidare Beyond Meat e Impossible Food, i due maggiori produttori di carne alternativa in un mercato proteico a base vegetale in pieno boom.
I consumatori abbandonano la carne  animale per la salute personale, per la difesa dell'ambiente, per il benessere degli animali.    (vegconomist.com /Feb 24-26 / 2020)



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